El 50è Ral·li Osona recupera la Vola i trasllada el parc d'assistència a Roda de Ter
Actualitzat el 14/06/2018 10:00


El Ral·li Osona compleix 50 anys. Des d’aquell llunyà 1969, quan Ramon Juanou i Josep March es van imposar a bord d’un Porsche 911S, la prova ha esdevingut un referent del calendari català i, en ocasions, també de l’estatal. El ral·li ha portat a les nostres contrades els millors pilots i copilots de la recent història de l’automobilisme català. 
En aquest marc carregat d’emocions, l’Escuderia Osona ha preparat per a la 50a edició del Ral·li Osona un espectacular recorregut que de ben segur farà gaudir tots els aficionats del motor. 

El ral·li se celebrarà el 29 i 30 de juny i l’1 de juliol per les carreteres de la comarca. La prova comptarà amb set trams cronometrats, amb 14 passades, entre les que s’hi inclouen les de la Súper Especial al Circuit d’Osona. En total, tindrà 468,67 quilòmetres, dels quals 127,60 seran cronometrats.
 
Enguany, la prova manté el format que es va estrenar fa dos anys, amb dos dies de competició que han aportat un plus de competitivitat i espectacularitat. S’hi inclouen, però, algunes novetats, la més important el trasllat del parc d’assistència a Roda de Ter, després de quatre anys a Tona.
 
Per un altre costat, apuntar que l’organització ha tornat a apostar per un traçat nocturn el divendres, amb sortida des de la plaça Major de Vic. Pel que fa als trams, s’estrena la Collada del Vilar i es recupera la Vola. 


 
Un dels grans al·licients del 50è Ral·li Osona tornarà a ser el tram de les Guilleries, entre Sant Julià de Vilatorta i Sant Hilari Sacalm, del qual se’n faran dues passades nocturnes el divendres. L’etapa també inclourà el tram de la Collada del Vilar. 
 
Com a colofó, la sortida tindrà lloc a les 8 del vespre al centre neuràlgic de la comarca d’Osona, la plaça Major de Vic. Els aficionats podran veure de prop els vehicles i els seus pilots en un marc incomparable.
 
La festa continuarà el dissabte al matí, amb un bucle amb dos trams històrics -la Trona i la Vola- i una passada al Circuit d’Osona. Enguany, la Súper Especial a dins del circuit s’ha modificat i s’ha traslladat exclusivament al dissabte: una passada es farà el migdia i l’altra a la tarda-vespre. L’espectacle, amb una pista de gairebé un quilòmetre, està més que garantit.
 
El bucle de la tarda, on es decidirà el ral·li, conserva els dos trams de l’any passat: Casamiquela, per les sinuoses corbes de l’antiga carretera de Vic a Olost, i Fontfreda, amb final a Santa Eulàlia de Riuprimer. El programa es completarà amb una altra passada al Circuit d’Osona.
 
Roda de Ter dona la benvinguda al ral·li
 
Com ja hem apuntat, la cursa presenta un altre al·licient, que permetrà gaudir del ral·li de ben a prop. En aquest edició, el parc d’assistència es traslladarà a Roda de Ter, població amb una gran tradició en el món del motor, on se situarà entre els carrers Torrent i Salvador Espriu. Tal com ja es va fer l’any passat, a més de les habituals entrades de dissabte, els vehicles faran nit al parc tancat, el divendres, ubicat a l’avinguda Miquel Martí i Pol.
 
La sortida de dissabte es farà a les 10 del matí, precisament, des del parc tancat de Roda de Ter, que esdevindrà així el lloc de referència de la prova. L’arribada (21:26 h) i la cerimònia del podi (22:00 h) es faran a les instal·lacions del Circuit d’Osona, un altre dels punts importants del ral·li. 
 
Les verificacions tècniques i administratives dels vehicles tindran lloc el divendres a partir de les 14:00 h, al Circuit d’Osona.
 
El Ral·li Osona puntuarà per a diversos campionats i trofeus: el Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Regularitat, el Volant RACC, el Trofeu de Catalunya de Ral·lis Esprint, el FOCUxtrem, el Challenge Michelin i la Copa Pirelli. 
 
Els vehicles inscrits al Trofeu de Catalunya de Ral·lis Esprint només faran una part del recorregut, el dissabte al matí: la Trona i la Vola, amb dues passades en cada un d’ells, i una última al Circuit d’Osona. 
 
- Mapes, horaris, reglament, inscrits i altres informacions
- Galeries de fotos anys anteriors