Pilots

Dani Sola Vila
Pilot
Automobilisme

 

PILOT
Dades Personals
 
 
 
Dani Solà Vila
Data de Naixement:
3 de Gener de 1976
Residencia:
Vic - Muntanyola (Osona)
Especialitat:
Automobilisme - Ral·lis
 
Historial
 
1996
Debut en competició al Volant RACC amb el Peugeot 205 Rallye.
 
1997
Tercer al Volant RACC-Desafío Peugeot amb una victòria amb el Peugeot 106 Rallye.
 
1998
Guanyador del Volant RACC-Desafío Peugeot amb sis victòries, totes en les quals va participar (Peugeot 106 Rallye).
 
1999
Subcampió del Trofeu Júnior de la Copa Ibiza de terra.
 
2000

Compagina la seva participació als campionats d'Espanya d'asfalt i de terra, en els quals alterna el Seat Ibiza de grup A amb el Seat Ibiza Tdi.

Subcampió de dues rodes motrius del Campionat d'Espanya de Terra.
Campió de la categoria diesel del Campionat d'Espanya d'Asfalt.
Com a punt culminant de la temporada, va córrer les dues últimes proves de la temporada amb un Córdoba WRC.
Al ral·li de terra d'Artesa de Segre aconsegueix el millor temps absolut en 2 cronometrades abans d'abandonar després de trencar la suspensió; mentre que al Ral·li de Madrid obté una sisena posició.

 
2001

Com a pilot del RACC Motor Sport es proclama vencedor de la categoria F-3 al Campionat d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt amb un Citroën Saxo kit car, després d'haver aconseguit la victòria a vuit de les deu proves en les que va participar.
També pren part en el Campionat d'Espanya de Ral·lis de Terra amb un Seat Córdoba WRC, amb el qual finalitza cinquè després d'aconseguir la victòria absoluta en dues proves.
Participa en el Ral·li d'Anglaterra del Campionat del Món; en aquesta primera participació en una prova del mundial aconsegueix finalitzar entre els primers de la seva classe.

 
2002
Campió del Món de Ral·lis Júnior amb un Citroën Saxo Súper 1600.
 
2003

Participa, de les mans del RACC, al Campionat del Món de Ral·lis de producció WRC Grup N (Mitsubishi Lancer Evo VII), al Campionat d'Espanya Súper 1600 (Citroën Saxo Súper 1600), i al Campionat del Món WRC (Citroën Xsara WRC).

 
2004

Participa com a pilot oficial de Mitsubishi motorsport al Campionat del Món al volant del Mitsubishi WRC i, a la categoria de vehicles de producció, del Grup N Mitsubishi Lancer Evo VIII.

 
2005

Participa com a pilot oficial de Ford Motorsport en sis proves del Campionat del Món de Ral·lis (Mèxic, Alemanya, Còrsega, Catalunya, Japó i Austràlia) al volant del Ford Focus RS WRC, amb el suport del RACC i Movistar.

 
2006

Es queda sense un seient oficial en el mundial, i decideix tornar al Campionat nacional de ral·lis, on pren part dintre de l'equip oficial Citroën, amb el qual es proclama com Campió d'Espanya de ral·lis d'Asfalt a bord del Citroën C2 S1600, per davant de Miguel Fuster i Sergio Vallejo. Paral·lelament, assoleix el subcampionat de ral·lis de Terra amb un Mitsubishi Lancer privat.

 
2007

Participa en el nou certamen IRC, que sorgeix (promocionat pel canal esportiu televisiu Eurosport) com segona categoria internacional després del WRC. Dani s'integra com pilot semioficial de l'equip Profunda, corrent amb un Profunda Civic R3, treballant durament al llarg de tot l'any en el seu desenvolupament i posada a punt. També corre el nacional espanyol de ral·lis sobre terra amb un Mitsubishi Lancer Evo IX, guanyant el certamen amb relativa autoritat. Com colofó a l'any, pren la sortida en el Rally RAC d'Anglaterra amb la seva Honda, pujant al pòdium de la categoria.

 
2008

Disputarà de nou el campionat IRC amb un Fiat Gran Punt S2000, vehicle amb el qual, fins al moment, només participarà (per limitacions pressupostàries) en les quatre primeres cites del certamen, a l'espera de l'arribada de nous recursos. Així, va aconseguir acabar la primera cita (Turquia) en 6º lloc, abandonant en les tres cites següents per diversos problemes. Alhora que disputa aquest certamen internacional, corre el nacional Campionat d'Espanya de ral·lis sobre terra amb un Mitsubishi Lancer Evo IX, aconseguint la seva primera victòria de l'any a Lanzarote, a la qual va afegir altra en l'última cita celebrada a Lleó. Així mateix, participarà en les últimes tres proves del nacional d'asfalt, a bord del Ferrari 360 Mòdena de l'equipo Piedrafita Sport.

 
2009