El Campionat de Catalunya de kàrting aterra per primer cop al nou Circuit d’Osona
Actualitzat el 12/11/2023 19:05

Els pilots han pogut gaudir del nou traçat del Circuit d'Osona. Foto: Josep M. Oliver


El Campionat de Catalunya de kàrting ha tornat aquest diumenge, 12 de novembre, al Circuit d’Osona, per primer cop des de la seva remodelació.  Ha estat la segona de les tres proves que puntuen enguany, en un format que s’ha estrenat aquesta temporada.  Matinal assolellada, amb molt de públic. 
- Galeria de fotos del Campionat de Catalunya de kàrting, podi i parc d'assistència
Galeria de fotos del Campionat de Catalunya de kàrting (autor: Josep M. Oliver)

El circuit ha acollit dues curses en cada una de les categories del campionat: mini i pre-mini, que s’han ajuntat; júnior i sènior, també agrupades; karts de lloguer i el Trofeu Dona-Gas, aquestes dues últimes, novetats en el campionat d’enguany. En total, hi ha participat 41 pilots. 

En la categoria pre-mini, superioritat absoluta de Leo Corcoles, que s’ha imposat a les dues curses. Han completat el podi, en els dues ocasions i per aquest ordre, Leo Dehavive i Íker Padilla.

El mateix patró s’ha repetit en la mini. Roc Piñera ha superar els seus rivals amb autoritat a les dues mànegues, seguit també en cada una de les curses per Nil Casacuberta i Javier García.

Pel que fa a la prova júnior, el vencedor de les dues curses ha estat Aleix Piñeira, que fins i tot s’ha permès el luxe d’avançar alguns pilots de la categoria sènior. Molt més endarrere han entrat, en aquest ordre, Carolina Redondo i Bru Freixa, a la primera cursa, i un altre cop Bru Freixa i Lluís Tort, a la segona. 
 

Sortida de la cursa Dona-Gas. Foto: Josep M. Oliver


A la prova reina, la sènior, el dominador ha estat Jan Gómez, també amb dues victòries. Al podi l’han acompanyat Eugeni Yaskow i Zoe Pavón, que s’han intercanviat la segona i la tercera posició a les dues mànegues. 

A la nova categoria de karts de lloguer, el vencedor ha estat Joan Sala a les dues carreres. Jordi Graells i Bru Freixa, que ha fet doblet de curses, també s’han intercanviat la segona i la tercera posició.

Per últim, en el Trofeu Dona-Gas hi ha hagut molta més igualtat, amb només unes dècimes de diferència entre la primera i segona classificada en cada cursa. A la primera mànega, les posicions han estat les següents: Luz Álvarez, Alicia Berrocal i Laura Santacatalanina. A la segona, hi ha hagut canvis: la primera ha estat Alicia Berrocal, la segona Laura Santacatalina i la tercera Luz Álvarez.

La darrera cursa del campionat, on s’acabaran de decidir tots els títols, tindrà lloc al circuit de Móra d´Ebre el 26 de novembre.

- Totes les classificacions, a PDE Racing
 

Foto de família dels participants a la matinal. Foto: Escuderia Osona