Aleix Costa guanya la primera i multitudinària cursa Iron Karting
Actualitzat el 19/07/2023 19:54

Bonica lluita entre els dos primers classificats. Foto: Jordi Puig


El Circuit d’Osona va estrenar el passat dissabte, 15 de juliol, un nou format de cursa amb els karts 4 temps Sodi RT10 o RT8: Iron Karting. El primer vencedor de la nova modalitat va ser Aleix Costa, amb un total de 48 voltes.
- Galeria de fotos de la cursa / autor: Jordi Puig

La prova va tenir una alta participació, amb 26 pilots, alguns dels quals van debutar al circuit. Tots ells es van mostrar molt satisfets amb el nou format.
 
La cursa la corre un sol pilot durant una hora, a la qual ha de fer dues parades obligatòries. El més ràpid va ser Aleix Costa, tot i que els seus contrincants no li van posar fàcil i les posicions capdavanteres van quedar molt igualades. Els 12 primers pilots van entrar a la mateixa volta.
 
El podi el van completar Joan Castells, a 5,3 segons del vencedor, i Miki Santamaria, a 12,9.
 

La prova va tenir una alta participació. Foto: Jordi Puig


Com en els Open de velocitat i resistència, la cursa també era puntuable per a les Sodi World Series, dins la categoria Sprint i la subcategoria Iron Kart. No és puntuable per als campionats Open de velocitat i resistència del Circuit d’Osona.
 
La prova té un format de 10 minuts d’entrenaments i 1 hora de resistència. Per fer que l’estratègia tingui un paper fonamental i tots els pilots gaudeixin de les mateixes oportunitats, cada pilot ha de fer dos canvis de kart durant la cursa, en el moment de la seva elecció.

- Classificació de la cursa
 

Els pilots van poder gaudir del nou traçat del Circuit d'Osona. Foto: Jordi Puig