Meritori segon lloc d’Orriols al Ral·li Empordà
Actualitzat el 01/06/2021 17:34

Orriols, en un dels trams del Ral·li Empordà. Foto: Albert Orrils


El Ral·li Empordà, un dels més emblemàtics del Campionat de Catalunya, es va disputar aquest cap de setmana. A la prova, Albert Orriols, amb el seu Skoda Fabia R5 i Lluis Pujolar de copilot, va aconseguir un meritori segon lloc.

El pilot de l’Escuderia Osona va sortir a totes, però un incident provocat per l’oli que anava deixant un dels cotxes que el precedien el va fer cedir, d’inici, 16 segons vers els líders de la cursa.

“El primer tram el teníem marcat en vermell per començar atacant, amb la intenció d’obrir un forat sobre els nostres rivals, però ens va sortir al revés. Vam fer una tombarella en una corba força ràpida per l’oli  que havia deixat a l’asfalt un cotxe que sortia davant nostre. Afortunadament, no vam picar enlloc i, després que se’ns aturés el motor un parell de cops i haguéssim de donar mitja volta contra tram, vam poder continuar la cursa”, va explicar sobre el que havia passat al mític tram dels Àngels.

“La sorpresa a la meta va ser que no havíem perdut tant temps vers els nostres màxims rivals en la lluita pel campionat, així que després d’això, en els següents trams ens vam dedicar a mantenir el ritme i anar recuperant els aproximadament 30 segons cedits en aquesta primera especial”.

En el segon bucle del ral·li, Orriols va decidir seguir amb la seva aposta d’anar a per totes, muntant dos pneumàtics Michelin nous a l’eix davanter del cotxe txec, la qual cosa es va traduir en tres dels quatre scratxs possibles.


“A la segona passada pels Àngels se’ns va posar a ploure just abans de sortir, anàvem amb els slicks de Michelin, així que ens ho vam haver de prendre amb molta calma. En els altres tres trams vam poder imposar la nostra velocitat i vam acabar el ral·li amb tres scratx que demostren que teníem ritme per lluitar pel triomf.  Però l’incident del TC-1 ens va condicionar tota la cursa i vam tenir que conformar-nos amb la segona plaça, que és un gran resultat per al Campionat de Catalunya”, va afegir, satisfet, un Albert Orriols que va completar la prova organitzada per l’Escudería Baix Empordà a 24 segons del guanyador, el pilot local Jordi Ventura.

Després d’aquesta segona plaça, el piloto vigatà ja té posada tota la seva atenció en el seu pròxim objectiu, el Ral·li Osona, la cursa de casa que pot ser clau en l’avenir de la temporada del català de ral·lis.

Classificació final del ral·li