​Contundent triomf d'Orriols al Ciutat de Valls
Actualitzat el 05/05/2021 17:06

Albert Orriols, en un tram del Ciutat de Valls. Foto: Cedida


Després d’iniciar la temporada fa unes setmanes al Ral·li Sierra Morena, Albert Orriols disputava aquest cap de setmana la primera cita puntuable del Campionat de Catalunya de Ral·lis, el Ral·li Ciutat de Valls.

Amb el seu Skoda Fabia R5, el pilot de l’Escuderia Osona sortia a per totes a la prova tarragonina, que va estar marcada per la pluja de les primeres especials i per l’asfalt sec dels trams de la tarda, fent molt complicada l’adaptació dels pilots a les diferents condicions de la superfície.

Tenint clar que les primeres especials de la cursa s’anaven a córrer sobre mullat, Albert Orriols va sortir a per totes i va aconseguir un hat-trick de victòries de tram que li varen permetre prendre un bon tros d’avantatge respecte als seus més immediats perseguidors.

“El primer bucle va anar molt bé, el segon va ser més complicat, ja que l’asfalt es va assecar molt de pressa i la munta de pneumàtics que vam triar no va ser la més adequada. Malgrat això, vam fer un altre scratch i vam estar en el ritme del capdavant, consolidant encara més el nostre lideratge “, va explicar Orriols al finalitzar de la carrera.

A la tarda el ral.li es reprenia i semblava una altra cita completament nova, amb el sol lluint i escalfant l’asfalt tarragoní, completament oposat al que havien vist els pilots en els primers trams del dia.

“Les seccions de la tarda eren decisives, començàvem un ral·li nou sobre sec i sabíem que serien molt important les dues primeres especials. Sortim al màxim i vam guanyar els dos trams, arribant a l’últim bucle amb uns 25 segons de marge”, va comentar el pilot osonenc que, a diferència d’alguns dels seus rivals, no va utilitzar pneumàtics nous en aquesta prova, que no el va privar d’endur-se set dels 10 scratchs en joc -entre ells l’últim del ral.li- i quedant en els tres que no va guanyar a poc menys d’un segon del primer.

“Vam seguir amb el nostre gran ritme fins al final, no vam cometre errors. Tot va anar bé i la victòria va ser la recompensa a la grandíssima feina que va fer tot l’equip. En aquesta segona cursa amb l’Skoda Fabia R5 em vaig sentir molt més còmode amb la posada a punt que a Córdoba, guanyant confiança en cada tram. Serem encara més competitius en els propers ral•lis “, va afegir satisfet Orriols, primer líder del campionat català.

Classificació del ral·li