L'Escuderia Osona lliura un llibre dels 50 anys a Juan Fernández, llegenda viva de l'automobilisme català
Actualitzat el 22/07/2019 06:48

L’Escuderia Osona va lliurar el passat dimecres un llibre dels 50 anys de l’entitat a Juan Fernández, un dels pilots catalans més llorejats de la història de l’automobilisme del nostre país. L’acte va tenir lloc a un veritable santuari: el museu de Sant Cugat, que repassa la trajectòria esportiva de Fernández durant més de cinc dècades.
El llibre dels 50 anys uneix present, passat i futur de l'Escuderia Osona en un acte ple d’emocions

La comitiva de l’Escuderia Osona estava formada pel president de l’entitat, Joan Panadès, i l’autor del llibre, Josep Autet. L’obra dedica una pàgina a Fernández que, entre d’altres, va guanyar en diverses ocasions la Pujada a Sant Bartomeu. L’expilot va fullejar el llibre i va signar a la pàgina que se li ha dedicat.  
 
Juan Fernández va néixer a Sabadell i te 88 anys. És un empresari tèxtil que va destacar durant molts anys en tota mena d'especialitats automobilístiques. Els seus èxits més importants van arribar a la muntanya, on va guanyar 17 títols de campió de Catalunya, 10 d'Espanya i dos d'Europa (1973 i 1974). Va aconseguir aquests títols majoritàriament amb cotxes de les marques Porsche, Lola i Osella, sense haver estar mai enquadrat, però, en cap equip oficial.
 
Membre fundador de l'Escuderia Montjuïc (1968), des de la qual va promocionar joves pilots com Fermí Vélez, Fernández va deixar definitivament la competició al 59 anys. Al llarg de la seva vida ha rebut, entre altres reconeixements, el Volant Porsche i les medalles de la Delegación Nacional de Educación Física y Deportes (1975), Mèrit Esportiu de la Generalitat de Catalunya (1982) i Forjador de la Història Esportiva de Catalunya (1991).