José L. García guanya per sorpresa un Ral·li Osona que Orriols tenia coll avall
Actualitzat el 06/07/2019 21:50

Monumental sorpresa al 51è Ral·li Osona, amb un final d’infart. José Luís García (PCR Sport), amb Jordi Forcada de copilot i a bord d’un Citroen DS3 Sport, s’ha imposat contra pronòstic, després de l’abandonament d’Albert Orriols per problemes mecànics a manca de dos trams. L’han acompanyat al podi, per aquest ordre,  Xavier Agustina-Manel Jiménez (Escuderia Lleida), amb un Mitsubishi Lancer Evo, i Josep Maria Soler-Josep Ramon Ribolleda (Escuderia Osona), també amb un Mitsubishi Lancer Evo (fotos: Josep M. Montaner).
L'espectacle del 51è Ral·li Osona, en 10 vídeos
- Galeria de fotos: podi (Escuderia Osona)
 
El ral·li constava de dos bucles i 10 trams: el matí amb la Tronavall i la Vola; a la tarda-nit amb la Collada del Vilar i Sant Julià-Espinelves; i cada un d’ells finalitzava amb una passada al Circuit d’Osona, que ha concentrat molts aficionats. Finalment, la Vola s’ha anul·lat per problemes amb el cronometratge i la prova ha quedat amb vuit trams.
 
En total, finalment han pres la sortida 78 cotxes, que participaven en diversos campionats. La cursa ha estat molt dura, a causa de la forta calor, i hi ha hagut molts abandonaments, entre els quals, a més d’Orriols, altres favorits com Joan Segu i Miquel Labarias. El parc d’assistència s’ha situat de nou a Roda de Ter. 


La notícia saltava en la  segona passada de Sant Julià-Espinelves. Orriols, després de dominar el ral·li de manera plàcida des del primer tram, abandonava per problemes amb la direcció assistida. El relleu en el liderat el prenia García, que havia fet un gran ral·li marcant quatre segones posicions en els sis trams disputats. El nou líder, que no estava a les travesses, tenia ara 17 segons sobre Agustina, una avantatge que s’ha dedicat a administrar fins al final. El podi, però, encara estava molt car.
 
En la classificació general final, García ha tret 19”9 al segon classificat, Agustina, que ha mantingut la posició tot i les embranzides de Soler. El pilot de l’Escuderia Osona ha donat la seva millor versió al final del ral·li i ha marcat  l’scratx a Sant Julià-Espinelves i a la Collada del Vilar. Finalment, ha pujat al podi i s’ha quedat a només 3”8 d’Agustina.


Óscar Barroso-Ivan Gómez (Motor Club Sabadell), que han fet un ral·li molt regular, han aconseguit una meritòria quarta posició. I la cinquena se l’han emportada en l’últim sospir Oriol Boluda-Oriol Fuentes (Motor Club Sabadell), que han desbancat per només un segon el tàndem històric Jordi Ventura-Josep Autet (Escuderia Baix Empordà), que també han signat un gran ral·li.

Molta calor i molts problemes als cotxes

García es mostrava eufòric a la línia d’arribada: “Ens ho hem passat molt bé, hem aconseguit un cotxe molt competitiu i no hem comès cap errada”. El vencedor reconeix que han tingut un punt de sort amb l’abandonament d’Orriols i l’anul·lació de la Vola, on havien perdut pistonades. Però Forcada, el seu copilot, no treu mèrits a la victòria: “Són coses que passen a les curses i nosaltres estàvem allà. Hem fet un ral·li molt regular”. Forcada és vigatà i està molt vinculat a l’Escuderia Osona, entitat de la qual és membre de la junta directiva.  


També estava satisfet Agustina, que ha reconegut que han patit pel gran final de ral·li de Soler. “Estem molt contents. Hem tingut molta calor i algun problema al diferencial, però ho hem pogut solucionar”, explica.

Soler, tot i que s’ha quedat a les portes del segon lloc, no s’ha mostrat decebut. El tonenc ha patit una petita avaria amb els frens i el cotxe se li escalfava a causa de la calor. “Però quan el cotxe ha anat bé, al final, llàstima, hem pogut marcar dos scratxos”, apunta.

Ral·li Esprint, Volant RACC i Regularitat

Per altra banda, els guanyadors del Ral·li Esprint, que només feien la meitat del recorregut, han estat Sergio Menbrive-Tania Garcia, del Biela Club Manresa. Els han acompanyat al podi José Luís Vinagre-Cristina Español i Xevi Perarnau-Josep M. Vilarrasa, tots dos de l’Escuderia Motor Terrassa.


En el Volant RACC s’ha viscut un emocionat frec a frec entre Luka Larrosa-Brigitte Sauri i Ramon Cornet-Dani Noguer, que s’ha acabat decantant pel primer per només 3”5. El tercer lloc del podi l’ha ocupat el tàndem Marc Ventura-Gerard Alsina.
 
Per últim, a la Regularitat, en la categoria RSS, el vencedor ha estat Joaquim Gummà-Quim Turon (Escuderia Costa Brava), i en l’RS, José Luís Moreno-Isidre Morera (Escuderia Osona).
 
- Tots els resultats del ral·li
- Galeries de fotos d'anys anteriors