Orriols guanya amb autoritat el Ral·li Esprint Sant Julià
Actualitzat el 24/02/2019 18:46

No hi ha hagut sorpreses. Albert Orriols, amb Lluís Pujolar de copilot i a bord del seu Skoda Fabia VR5, s’ha emportat amb autoritat el 22è Ral·li Esprint Sant Julià. El de Vic ha guanyat cinc dels sis trams disputats i ha tret 58”7 als segons classificats, Ramon Cornet-Dani Noguer (Citröen C2 GT). El podi l’han completat Josep Maria Martínez i Luka Larrosa (BMW M3), a només 4”7 de Cornet. 
- L'espectacle del Ral·li Esprint Sant Julià, en 10 vídeos
- Galeria de fotos: parc d'assistència i sortida (autor: Escuderia Osona)
- Galeria de fotos: podi i repartiment de premis (autor: Escuderia Osona)
 
Dia assolellat, que ha facilitat l’allau d’aficionats que ha seguit el ral·li en algun punt dels dos trams: la Collada del Vilar i Casamiquela. A la prova hi han participat 61 equips, 55 en la categoria de velocitat i cinc en la de regularitat. Els cotxes han fet tres passades a cadascun dels dos trams, amb un total de 47,5 quilòmetres cronometrats.
 
Orriols ja ha marcat diferències a les primeres de canvi. Un petit error a la primera passada a Casamiquela li ha costat el tram, que se l’ha endut Joan Salvans, recent campió català de ral·lis de muntanya. Salvans, que semblava que era l’únic que podia fer ombra al líder, ha tingut problemes al tercer tram i ha abandonat al quart. A partir d’aquest moment ha estat un monòleg d’Orriols, que a més ha canviat els pneumàtics i ha millorat molt els seus temps.


Orriols s’ha mostrat molt satisfet a la meta, més tenint en compte que acaba de sortir d’una operació d’espatlla i encara està en període de recuperació. “Estem molt contents, no estava al 100% però hem anat de menys a més”, ha apuntat. “I guanyar a casa sempre és especial. Amb cinc victòries ja soc el pilot que ha guanyat més vegades el Ral·li Esprint”, ha afegit.
 
El podi, més competit que mai

La lluita pel podi ha estat una altra història. Cornet, Martínez i Josep Lluís Diego “Josín” es disputaven els dos llocs que quedaven vacants. “Josín” ha mantingut la segona posició fins a la tercera passada a la Collada del Vilar, on ha hagut d’abandonar. Això ho ha aprofitat Cornet, que ha marcat el segon millor temps als últims dos trams i ha pujat al segon esglaó del podi, després d’una dura lluita amb Martínez. 
 
Cornet valorava molt positivament el resultat i destacava que havia hagut d’acostumar-se al cotxe, que van haver de canviar a última hora per problemes tècnics. “En Martínez ens ha apretat a tot el ral·li i ha estat molt dur”, deia satisfet el pilot de l’Escuderia Osona.


En la mateixa línia s’expressava Martínez, amb bon humor: “No m’ho esperava, s’ha corregut massa per ser un Sant Julià, en Cornet ens ha fet córrer molt per ser un ral·li de proves”. I resumia: “Ha estat un bon test per al Costa Brava, que serà el proper ral·li que correrem”.
 
Els de casa i la regularitat

L’Escuderia Osona ha guanyat el premi a les escuderies. A més d’ocupar els dos primers llocs de la general, amb Orriols i Cornet, altres equips del club han signat un magnífic resultat: Josep Trasserra ha quedat vuitè; Jordi Tió, onzè; Eduard Ferran, setzè; i Sergi Bajo, divuitè, entre d’altres.
 
Pel que fa a la regularitat, el guanyador ha estat el tàndem Josep Casanovas-Marc Casanovas, també de l’Escuderia Osona. Jaume Mas i Jordi Montoliu han ocupat la segona posició i Josep Maria Molas i Albert Sánchez, la tercera.
 
Una dona a la direcció del ral·li

Cal destacar que, en aquesta edició, una dona s’ha fet càrrec per primera vegada en la història de la direcció del ral·li. Es tracta d’Ismenia Vilasis, vigatana de 24 anys que fa set anys que col·labora amb l’Escuderia Osona. L’any passat va entrar a la junta del club.
 
“El nomenament forma part de la decisió de la junta de renovar els càrrecs de gestió i alhora de normalitzar-hi els accessos de la dona”, explica l’Ismenia.

Totes les classificacions del Ral·li Esprint Sant Julià