Joan Salvans es proclama campió català de muntanya després d'un fi de temporada d'infart
Actualitzat el 04/12/2018 18:14

Punt final a la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya amb la celebració de la Pujada Santa Maria de Vilalba-Ullastrell, coneguda popularment com Pujada al Suro (foto: Cardali Gass).

La prova, que arribava a la seva vuitena edició, constava de dues mànegues d’entrenaments cronometrats i dues de cursa, que van aplegar un bon nombre d’aficionats al motor.
 
Amb prop de 70 equips participants i el títol de monoplaces decidit en favor de Ramon Plaus, la pujada tenia com a al·licient saber qui s’enduria finalment el títol en la categoria de turismes: Joan Salvans (Escuderia Osona), amb el Porsche GT3 Cup, o Gerard de la Casa, amb el Subaru Imprezza.
 
Gerard de la Casa va ser el més ràpid ja en la primera mànega d’entrenaments. L’andorrà, decidit a revalidar el títol de la categoria, va marcar el tercer millor temps de la jornada en la primera de les mànegues de cursa. Podi en la general de la jornada i primer lloc entre els turismes per a l’andorrà.
 
El triomf en el campionat però va ser per a Joan Salvans. Al volant del Porsche, el pilot d’Olost va aconseguir ser segon entre els turismes, cinquè de la general, i sumar els punts suficients per endur-se el títol de la categoria.