Cornet guanya el seu primer ral·li absolut després d'un duel trepidant amb Orriols
Actualitzat el 26/11/2018 18:00

La 58a edició del Ral·li 2000 Viratges, disputada el passat dissabte, va tenir color osonenc. Una de les grans promeses de la comarca, Ramon Cornet, es va emportar la victòria després d’un duel apassionant amb Albert Orriols, un dels altres pilots de l’Escuderia Osona.

Cornet, amb Dani Noguer de copilot i un Peugeot 308 N5, va aconseguir així el seu primer ral·li absolut, als 27 anys. No li va posar fàcil Orriols, amb el potent Skoda Fabia R5 i Lluís Pujolar ocupant el seient de copilot.

La cursa va estar marcada per la boira i la humitat, sobretot en els trams del matí. Cornet es va emportar tres dels nou trams del ral·li (un es va anul·lar), mentre que Orriols marcava el millor temps en cinc. El darrer se l’emportava el tàndem Xavier Domènech-Àxel Coronado, virtuals campions del campionat català d’enguany.

Finalment, i després d’un final d’infart, Cornet s’imposava per només 4”8 d’avantatge sobre Orriols. Domènech completava el podi, a 1’05”8 de l’osonenc. El tercer equip de l’Escuderia Osona que va participar a la prova, Carles Garcia-Xevi Serra, va aconseguir un meritori 12è lloc.

“Un dia que no oblidaré mai després d’aconseguir la victòria en un ral·li absolut. Vam fer una gran feina, sobretot el meu copilot, i això ens va permetre aguantar la pressió de tenir Orriols gairebé tot el ral·li a 5 segons darrere nostra. Crec que vam demostrar que som ràpids i que després de la temporada que hem tingut ens mereixíem un resultat com aquest! Gràcies a tots els que ens han ajudat”, deia Cornet al seu Facebook.

Regularitat

El Ral·li 2.000 Viratges va comptar també amb els participants de la Copa de Catalunya de Regularitat. En la categoria de Regularitat Super Sport el primer lloc va ser per a Xavier Domingo i Jordi Vilagrà. El podi el van completar Joan Miquel Sànchez i Joan Font, en segona posició, i Joaquim Gummà i Joaquim Turó, en tercera.

Jordi Pitarch-Marta Pujadas (Escuderia Osona), amb un Volskwagen Golf GTI MK2, es van classificar en quarta posició a la general i primers del grup H3. Uns llocs que ja va repetir a l’anterior ral·li, el Costa Daurada Legend.