Joan Salvans guanya la històrica Pujada a Prades i marca distàncies al campionat de turismes
Actualitzat el 07/05/2018 17:43


Tercera cita de la temporada del Campionat de Catalunya de Muntanya amb el retorn d’una prova històrica, la Pujada a Prades.
La cursa, estrenada el 1971, va ser referent de les pujades en costa als campionats d’Espanya i d’Europa als anys 80, però es va deixar de celebrar fa 17 anys fins que l’escuderia Baix Camp l’ha recuperat aquesta temporada.
 
Edgar Montellà, amb un Speed Car GTR, es va endur el triomf en una cursa que va aplegar prop d’una cinquantena de pilots. La jornada però va estar marcada per l’abandonament de Ramon Plaus en la primera mànega de cursa després d’haver marcat els millors temps en les dues primeres d’entrenaments. Amb Plaus fora de combat, Montellà va marcar el seu millor temps en la segona pujada contra el crono després d’una primera afectada per la pluja caiguda a la carretera.
 
Montellà va avantatjar en 2,5 segons el segon classificat, Joan Salvans (Escuderia Osona), que aquesta temporada participa amb un Porsche GT3 Cup. Primer entre els turismes, Salvans compta les seves participacions per victòries (tres de tres). A Prades va mantenir una interessant lluita amb Gerard de la Casa, imposant-se al final per un marge inferior a les tres dècimes. L’andorrà, als comandaments del Subaru Imprezza, es va mostrar molt ràpid durant tota la matinal sent fins i tot el més ràpid en la tercera mànega d’entrenaments. Al final, tercer calaix del podi i segon lloc entre els turismes per a De la Casa.
 
Pau Trenado, amb un Seat León Supercopa, va ser tercer en la categoria de turismes, després d’acabar quart en la general de la jornada. Trenado va superar fins i tot el Demon Car d’Enric Roselló, que va ser segon entre els monoplaces.
 
La propera cursa del Campionat de Catalunya de Muntanya tindrà lloc el 20 de maig i serà la 7a Pujada a Guardiola.

- Classificacio de la Pujada a Prades
- Més informació de la Pujada a Prades