Pep Bassas es proclama campió del Volant RACC
Actualitzat el 20/11/2017 11:53

El Volant RACC / Trofeu MAVISA 2017 va posar punt i final a la temporada amb la disputa del Ral·li 2000 Viratges celebrat a Manresa. Després d’una excel·lent campanya, Pep Bassas és el nou campió de la copa de promoció en finalitzar cinquè a la prova del Bages, cursa en la que es va imposar Aleix Vila.
Ha estat una temporada brillant del jove pilot de l’Escuderia Osona, que junt amb el seu copilot Manel Muñoz ha guanyat cinc de les set carreres disputades, demostrant un gran nivell de pilotatge i una progressió espectacular al llarg de l’any. Posa així el seu primer granet de sorra per emular el seu pare, Pep Bassas, un dels pilots més mítics de l’automobilisme català.

Amb la seva cinquena posició aconseguida a Manresa va assegurar els punts necessaris per emportar-se el preuat títol, tan competit o més que en les últimes temporades. Bassas tenia un coixí suficient de punts i en tenia prou amb acabar per proclamar-se campió. I així va ser, tal com ell mateix va explicar en finalitzar la prova: “Hem sortit molt tranquils i sense pressa, per evitar qualsevol risc”.


 
La parella de Solsona formada per Aleix Vila i Marc Roca es van imposar amb total claredat en el mític 2000 Viratges. Amb vuit millors temps d’onze possibles, van estar al capdavant de principi a fi, només seguits fins a l’equador de la prova per Jordi Salinas. Gràcies als punts aconseguits en aquest treballat triomf a la carrera de casa, l’Aleix s’emporta el subcampionat, mentre que en Marc s’ha proclamat campió de copilots.
 
En el segon lloc es van classificar uns incissius Salinas-Barrera, mentre que els joves debutants Sergi Francolí-Guillem Aymerich van ocupar el tercer esglaó del podi.
 
 
Classificació Volant RACC / Trofeo MAVISA
1. Pep Bassas, 174 punts. 
2. Aleix Vila, 164,5. 
3. Sergi Francolí, 132,5. 
4. Jordi Salinas, 90. 
5. Adrià Serratosa, 65
 
------------
Campionat Volant RACC / Trofeu MAVISA
Ral·li Empordà, 27 de maig
- RallyRACC, 5 d’octubre