Josep M. Membrado fa història i guanya el seu desè Ral·li Osona
Actualitzat el 01/07/2017 22:32


Josep Maria Membrado ha fet història. El pilot d’Olost, que avui debutava amb l’Escuderia Osona i que tenia com a copilot a Jordi Vilamala, s’ha adjudicat el seu desè Ral·li Osona. El podi l’han completat Xavier Domènech i Àxel Coronado (Motor Club Sabadell) que han tingut opcions fins al final i que han quedat a només 4,3 segons del vencedor, i un altre equip de casa, Dani Balasch-Manel Muñoz, que han repetit el tercer lloc de l’any passat.
- Galeria de fotos: sortida de Vic (Escuderia Osona)
- Galeria de fotos: parc d'assistència de Tona (Escuderia Osona)
- Galeria de fotos: tram de la Trona (Escuderia Osona)

- Galeria de fotos: tram del Circuit d'Osona (Escuderia Osona)
Galeria de fotos: podis del Ral·li Osona 2017 (Escuderia Osona)
- L'espectacle del 49è Ral·li Osona, en 10 vídeos
La 49è edició del Ral·li Osona s’ha disputat aquest divendres i dissabte, 30 de juny i 1 de juliol, i ha estat marcada per la pluja i per l’aparatós accident d’Albert Orriols. A la prova hi han participat 82 equips: 46 del Campionat de Catalunya de Ral·lis, 13 de la Copa Catalana de Regularitat, 17 del Trofeu de Catalunya de Rallisprint i sis del Campionat de Catalunya de Promoció.
 
El Ral·li Osona ha mantingut el format de l’any passat, quan es va ampliar a divendres, amb un traçat nocturn i amb sortida des de la plaça Major de Vic. També s’han repetit els quatre trams nous que es van estrenar en l’edició anterior (Guilleries, Prats-Olost, Casamiquela i Fontfreda). En total, la cursa ha comptat amb set trams cronometrats, amb 15 passades, entre les que s’hi ha inclòs les tres de la Súper Especial al Circuit d’Osona. En total, la prova ha tingut 492,77 quilòmetres, dels quals 134,20 han estat cronometrats.




La jornada de divendres ha estat molt disputada, amb dues passades per les Guilleries i una pel Circuit d’Osona, que ha deixat en primer lloc Domènech, seguit d’Orriols, d’un sorprenent Balasch i Membrado, encara amb problemes de visió. La sortida de dissabte, ja des del parc de Tona, s’ha fet en aquest ordre. 
 
El dissabte al matí, Orriols i Membrado es resistien a deixar marxar Domènech i mostraven les seves credencials, amb victòries a la primera passada de la Trona i de la Costa dels Gats. Orriols, però, sortia de la carretera en el següent tram, just abans d’arribar a Olost, i patia un greu accident amb diverses voltes de campana, deixant el cotxe destrossat (podeu veure els vídeos a sota). Tant ell com el seu copilot, Lluís Pujolar, han hagut de ser hospitalitats amb contusions lleus i ja han estat donats d’alta. El tram ha quedat neutralitzat i tots els pilots han marcat el mateix temps.
 
A partir d’aquest moment, exhibició de Membrado, que s’ha imposat a tots els trams, menys al Circuit d’Osona, i ha anat recuperant temps fins a sobrepassar Domènech. Els últims trams han estat d’infart, amb els dos pilots separats només per uns segons.


 
“Divendres vaig tenir molts problemes a la vista i ho vaig passar malament”, reconeix Membrado, “però era el ral·li de casa i l’havíem de córrer”. “Avui hem corregut molt bé des del matí i ens ha anat bé que plogués”, apunta el campió català. “Estem molt contents, només ens sap greu l’accident de l’Albert, que no es mereix”, lamenta. Membrado ha dedicat la victòria a Òptica Torrents, qui li va fer unes olleres que li han permès millorar la seva visió.

Per la seva banda, Domènech estava satisfet, per un ral·li que ha qualificat d'"espectacular", on han plantat cara als pilots que corrien "a casa". "Vam començar molt bé el ral·li gràcies a la pluja, el divendres, però llavors hem perdut temps perquè hem tingut problemes electrònics i a Casamiquela ens ha enganxat la pluja quan teníem un set up de sec", es lamenta. El pilot també es mostrava "decebut" amb l'organització per la manera com s'han gestionat els temps després de la neutralització a causa de l'accident d'Orriols, i que en un primer moment no l'havia afectat: "Ens han tingut uns quants trams desconcertats, no sabíem massa què fer".


 
En tercer lloc, un gran Balasch, que ha marcat temps molt similars als líders de la prova, fins als últims trams, quan ha trencat un palier i ha tret el peu del gas per tal de gestionar el seu avantatge vers els seus perseguidors. Al final, ha quedat a 2’21”2 del vencedor.
 
“Tenim uns recursos limitats i venim al ral·li a gaudir. Ens ho hem passat molt bé”, diu Balasch. “El divendres, la pluja ens va anar perfecte”, reconeix.
 
En quart lloc s’ha classificat un altre equip de casa -Ramon Cornet-Dani Noguer-, que ha mantingut un frec a frec apassionant amb Josep M. Martínez-Luka Larrosa, que han quedat cinquens.
 
Bassas, tres de tres al Volant RACC

Pel que fa al Volant RACC, tres de tres per a Pep Bassas (Escuderia Osona). El pilot osonenc, amb Sergi Brugué de copilot, ha guanyat la tercera cursa consecutiva al campionat de promoció i ja té el títol a tocar. 


 
El pilot de Seva s’ha situat líder des del primer tram, a les Guilleries, un lloc que no ha deixat fins al final. Bassas ha mantingut una gran regularitat, guanyat diversos trams, com a la Trona i la Costa del Gats, i quedant segon a la majoria de la resta dels trams, sempre marcant diferències amb el segon classificat, Aleix Vidal-Marc Roca, que ha quedat a 1’13”9. En tercer lloc, s’han classificat Sergi Francolí-Guillem Aymerich, a 1’49”4 dels vencedors.
 
“El divendres vam tirar fort amb moll i vam agafar una mica d’avantatge que hem pogut administrar”, explicava Bassas en arribar a la meta. “El dissabte hem sortit a córrer, només hem aixecat el peu en punts que estaven bruts”, apunta el pilot de Seva, que encara no dona per fet el títol: “Encara queden quatre ral·lis”.
 
Un Rallisprint amb sorpresa d’última hora

Sergi Pañella i César Crespo, de l’Escuderia Penedès Competició, han estat els vencedors del Trofeu de Catalunya de Rallisprint. Ho han fet amb total autoritat, imposant-se a tots els trams de la cursa. En segona posició, a 2’45”9, s’hi han situat Jaume Abad-Javier Latorre, de manera sorprenent i a última hora, ja que Dani Dalmau-Lucas Font, que havien acabat el ral·li en segon lloc, han tingut problemes mecànics i no han pogut arribar a l’últim control, quedant desqualificats. El podi l’han completat Jordi Tarradellas-Dani Serrano, a 2’54”1 dels vencedors.

Els participants en aquesta competició han fet el bucle del dissabte al matí, amb dues passades per tres trams: Trona, Costa dels Gats i Prats-Olost.


 
També han fet el mateix recorregut els participants del Campionat de Catalunya de Promoció, que ha estat molt disputat. Els guanyadors han estat David Molero-Pedro Sánchez (Escuderia la Selva), que tot i només guanyar un tram han sabut mantenir la regularitat que els ha portat al més alt del podi. En segon lloc, els guanyadors dels altres quatre trams, Mar Ventura-Bernat Josep, que s’han classificat finalment a 12”1 dels vencedors. El tercer esglaó del podi l’han ocupat Ana Tallada i Oriol Vives, a 34”6 de Molero-Sánchez.

Pel que fa a la Regularitat, la victòria ha estat per a: Narcís Marcó-Clàudia Marcó (Escuderia Osona), en la categoria d'RS, i Jaume Mas-Jordi Ibarra (Moto Club Igualada), en la d'RSS.
- Totes les classificacions del Ral·li Osona

---------------------------
Campionat de Catalunya de ral·lis
- Ral·li Vila de Bellpuig, 17 de maig
- Ral·li d'Empordà, 27 de maig
 
------------
Campionat Volant RACC / Trofeu MAVISA
- Ral·li Empordà, 27 de maig