Galeries de Fotos

Bulletí


El 49è Ral·li Osona manté l'espectacular format de dos dies amb sortida a la plaça Major de Vic


L’Escuderia Osona ha preparat per a la 49a edició del Ral·li Osona un espectacular recorregut que de ben segur farà gaudir tots els aficionats del motor. Enguany, la prova manté el format que es va estrenar l’any passat, amb dos dies de competició, que tant va agradar als aficionats i als participants.
L’organització hi ha inclòs petites novetats, que aportaran un plus d’incertesa i competitivitat a una de les cites més importants del calendari automobilístic català. El ral·li se celebrarà el 30 de juny i l’1 de juliol per les carreteres de la comarca.
 
Així, per un costat, el ral·li es torna a ampliar a divendres, amb un traçat nocturn i amb sortida des de la plaça Major de Vic; i per un altre, es mantenen els quatre trams nous que es van estrenar l’any passat (Guilleries, Prats-Olost, Casamiquela i Fontfreda). Cau, en relació a l’edició anterior, el tram de la Vola.
 
El 49è Ral·li Osona comptarà amb set trams cronometrats, amb 15 passades, entre les que s’hi inclouen les de la Súper Especial al Circuit d’Osona. En total, la prova tindrà 492,77 quilòmetres, dels quals 134,20 seran cronometrats.
 
Un dels grans al·licients del 49è Ral·li Osona tornarà a ser el tram de les Guilleries, entre Sant Julià de Vilatorta i Collsaplana, per la carretera de Sant Hilari Sacalm, del qual se’n faran dues passades nocturnes el divendres. Com a colofó, la sortida tindrà lloc a les 8 del vespre al centre neuràlgic de la comarca d’Osona, la plaça Major de Vic. Els aficionats podran veure de prop els vehicles i els seus pilots en un marc incomparable.


 
Per vuitena vegada i després de l’èxit dels anys anteriors, el Ral·li Osona disputarà un tram Súper Especial a dins del Circuit d’Osona. Els cotxes hauran de fer-hi tres passades, una el divendres en horari nocturn, i les altres dues, el dissabte a la tarda. L’espectacle, amb una pista de gairebé un quilòmetre, està més que garantit.
 
La festa continuarà el dissabte al matí, amb un bucle amb tres trams: dos d’habituals, la Trona i la Costa dels Gats, i un tercer, el de Prats-Olost.
 
El bucle de la tarda, on es decidirà el ral·li, conserva dos dels nous trams de l’edició de 2016: Casamiquela, per les sinuoses corbes de l’antiga carretera de Vic a Olost, i Fontfreda, amb final a Santa Eulàlia de Riuprimer. El programa es completarà amb dues passades al Circuit d’Osona.

L’estada al parc d’assistència de Tona s’amplia a divendres a la nit
 
La cursa presenta un altre al·licient, que permetrà gaudir del ral·li de ben a prop. Per quart cop en la història, el parc d’assistència es traslladarà a Tona, població amb una gran tradició en el món del motor. En aquesta ocasió, s’amplia l’estada dels vehicles a la zona de la Canal, ja que entraran al parc el divendres i hi faran nit, a diferència de les anteriors edicions, quan només s’hi ubicaven el dissabte.
 
La sortida de dissabte es farà a les 10 del matí, precisament, des del parc d’assistència de Tona, que esdevindrà així el lloc de referència de la prova. L’arribada (22:06 h) i la cerimònia del podi (23:30 h) es faran a les instal·lacions del Circuit d’Osona, un altre dels punts importants del ral·li. 
 
Les verificacions tècniques i administratives dels vehiclestindran lloc el divendres a partir de les 14:00 h, al Circuit d’Osona.
 
El Ral·li Osona puntuarà per diversos campionats i trofeus: el Campionat de Catalunya de Ral·lis, la Copa de Catalunya de Regularitat, el Volant RACC, el Trofeu de Catalunya de Ral·lis Esprint, el Campionat de Catalunya de Promoció, el Challenge Michelin i la Copa Pirelli. 
 
Els vehicles inscrits al Trofeu de Catalunya de Ral·lis Esprint i el Campionat de Catalunya de Promoció només faran una part del recorregut, el dissabte al matí: la Trona, la Costa dels Gats i Prats-Olost, amb dues passades en cada un d’ells.   

El Ral·li Osona compta amb la col·laboració del Consell Comarcal d'Osona, l'Ajuntament de Vic, l'Ajuntament de Tona, l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Osormort, la Diputació de Barcelona, quopiam, la Federació Catalana d'Automobilisme, Roncato i la Generalitat de Catalunya.

- Mapes, horaris, reglament, inscrits i altres informacions
- Galeries de fotos anys anteriors

Actualitzat el 17/06/2017 10:43
   

Cercador

Escuderia Osona - Cabreres nº2 - Pol. Ind. Malloles - 08500 Vic - Tel. 93 886 60 36 - Fax 93 886 60 41 - info@escuderiaosona.com - Avis Legal