VÍDEO Els líders del campionat català de kàrting marquen distàncies al Circuit d'Osona
Actualitzat el 21/05/2017 15:13


El Circuit d’Osona ha acollit aquest cap de setmana, dies 20 i 21 de maig, la segona prova del Campionat  de Catalunya de Kàrting. Hi han participat 57 pilots. 
- Fotos: kàrting al Circuit d'Osona, curses (J.M. Oliver)
- Fotos: kàrting al Circuit d'Osona, podi i parc (Escuderia Osona)
En total, al llarg del diumenge al matí, s’han disputat deu curses, dues per cada categoria i agrupades de la següent manera: cadet, aleví-benjamí, open RACC, júnior i sénior. Matinal assolellada i molt de públic.

En la categoria de cadet, doble victòria del líder del campionat, Sergio Ruiz (Carlos Ruiz Marín), en dues mànegues molt disputades. En la primera cursa, han completat el podi, per aquest ordre, Josep M. Martí i Arnau Asfont. En la segona, el segon i el tercer classificat han estat Javier Lara i Alejandro Albanesi.




 
La categoria júnior d’enguany es preveu molt emocionant. El podi s’ha repetit en les dues curses, amb diferències molt minses: primer, Hugo Beldo (Carlos Ruiz Marín), segon ha estat Daniel Tkachenko i tercer, Antonio Herrerias. Després del Circuit d’Osona, la classificació del campionat s’ha ajustat, ja que el líder fins avui, Óscar Jiménez, només ha pogut fer un quart i un cinquè lloc.
 
A benjamins, exhibició d’Adrián Benito (EKR Kart Factory), també líder del campionat, que ha guanyat les dues curses amb solvència i fins i tot ha signat posicions de podi en l’escratx de la cursa, que s’ha corregut juntament amb la d’alevins (segon i tercer). La segona i tercera posició de benjamins ha estat la mateixa en les dues mànegues: Louis Loveau i Raúl Zunzarren.



El líder de la categoria d’aleví, Alejandro Meléndez (equip José María Meléndez), també ha marcat la diferencia a Vic, amb dues victòries, amb la qual cosa ha fet ple a les quatre curses disputades fins ara a la competició. Es dona la casualitat que, a les quatre curses, incloses les del Circuit d’Osona, el segon classificat també ha estat el mateix, Íker Carceller, que no li ha posat les coses fàcils al vencedor, sobretot a la segona mànega, on han arribat enganxats a la meta. Arnau Rafols ha completat el tercer esglaó del podi en les dues carreres. Destacar la gran actuació d’Ekaitz Elorz (Escuderia Osona), que ha fregat el podi a la segona mànega, a només unes dècimes de Rafols, i ha quedat sisè a la primera.


 
Curses molt competides en la categoria sènior, amb unes primeres posicions molt ajustades. A la primera cursa, els tres primers classificats han arribat en el mateix segon, per aquest ordre: Eric Alonso (Kids to win), Marc Fugardo i David Martínez. En la segon, s’han intercanviat les dues primeres posicions: Fugardo (Kids to win), Alonso i Martínez. Amb aquest resultat, Fugardo referma el liderat a la competició.
 
A diferència de les anteriors categories, l’open RACC ha estrenat el campionat al Circuit d’Osona. Aquesta primera prova ha tingut a Mikel Merino com a gran triomfador, amb dues victòries en les que no ha tingut rival. La segona i tercera posició se l’han intercanviat a les dues mànegues, a més de 10 segons del vencedor, Jordi Fugardo i Biel Fugardo.