Bassas queda segon en un disputat Ral·li Vidreres i manté les opcions al títol del Volant RACC
Actualitzat el 26/09/2016 18:08


Màxima tensió en la classificació general del Volant RACC / Trofeu MAVISA a falta de tan sols una prova perquè finalitzi el campionat. Dani Muntadas va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada en el Ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva disputat aquest cap de setmana sobre  terra, sisena cita de l'any (foto: ADM Rally Photograpy).
Aquesta victòria el situa colíder al costat de Raül Castán, tots dos empatats a 114 punts i amb Pep Bassas (Escuderia Osona) tercer a tan sols vuit. El Ral·li 2000 Viratges decidirà el nou campió.
 
El jove Dani Muntadas va tornar a l’esglaó més alt del podi per tercera vegada en aquesta temporada. Amb Oriol Vives a la seva dreta, l'osonenc va començar el ral·li amb prudència, però va anar augmentant el ritme per arribar a liderar a partir del segon bucle, sumant quatre scratch de sis possibles i situant-se com a principal favorit al títol del Volant RACC / Trofeu MAVISA en comptar amb un resultat menys que el seu rival.
 
Començant el ral·li amb un scratch, Pep Bassas va estar immers en la pugna pel triomf des del principi. Amb Jaume Poch de copilotot, van mantenir una bonica lluita amb Teixidor de la qual van sortir vencedors per 13 segons malgrat petits problemes amb la suspensió. Amb aquest resultat, Pep manté les seves opcions en l'emocionant lluita pel títol.
 
El pilot local Alex Teixidor va aconseguir el primer podi de l'equip Monlau-Repsol en una prova en la qual es va trobar a gust des de la primera especial. Al costat del seu fidel copilot, Carlos Sabater, va aconseguir mantenir-se segon fins a l'equador de la prova, assegurant les posicions d'honor en uns trams sempre relliscosos i complicats.
 
El duo format per Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez es van veure obligats a remuntar durant tota la cursa per una desafortunada virolla en el final del segon tram del Ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva, marcant uns temps molt interessants passant del setè lloc fins a la quarta posició final, destacant la competitivitat que hi ha en aquesta històrica copa de promoció.
 
El que era líder en solitari fins aquesta prova, Raül Castán, no va trobar el ritme en cap moment. En la difícil cita de Vidreres, Castán-Coronado no van aconseguir estar en els cronos dels primers classificats i van perdre molt temps respecte als seus rivals més directes, finalitzant en una discreta cinquena posició entre els participants del Volant RACC / Trofeu MAVISA esperant ja l'última cita de l'any sobre asfalt, la seva superfície favorita.
 
 
Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA – Ral·li Vidreres-Maçanet de la Selva
1. Muntadas-Vives (Peugeot 107), 00:56:09.9. 2. Bassas-Poch (Peugeot 107), a 9.8. 3. Teixidor-Sabater (Peugeot 107), a 23.5. 4. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 54.6. 5. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 1:30.0. 6. Serratosa-Bellver (Peugeot 107), a 2:08.3. 7. Puga-Rodríguez (Peugeot 107), a 4:49.6. 8. Español-Ferrán (Peugeot 107), a 5:26.9.
 
Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA 
1. Raül Castán, 114 punts. 2. Dani Muntadas, 114. 3. Pep Bassas, 106. 4. Álvaro Jiménez, 83. 5. Alfred Español, 81. 6. Adrià Serratosa, 80. 7. Borja Puga, 52. 8. Alex Teixidor, 30. 9. Andreu Moreno, 18. 10. David Cebrián, 10.