​Més de 130 pilots participen en unes emocionants 24 Hores de kàrting al Circuit d’Osona
Actualitzat el 13/09/2020 14:29

Una imatge espectacular de la posta de sol. Foto: Josep M. Montaner


El Circuit d’Osona ha acollit aquest cap de setmana les 24 Hores MM Sports Circuit d’Osona Trofeu Marc Aguilera 2020, les primeres 24 hores de kàrting a Catalunya multicategories, on prototips de les categories sèrie i lliure han compartit pista amb els karts Sodi World Series de lloguer. 
- Galeria de fotos de les 24 hores de kàrting, nocturn (J.M. Oliver)
- Galeria de fotos de les 24 hores de kàrting, arribada i podi (Escuderia Osona)
- Galeria de fotos de les 24 hores de kàrting, cursa i parc d'assistència (J.M. Montaner)

En la categoria de prototips lliure, el vencedor ha estat Intrepid Oficial Karting Barataria, un equip format  per Andrés Perez, Edgard Fernández, Kike Gálvez, Roberto Benavente i Nacho Melero, amb un total de 1.398 voltes. En la de prototips de sèrie, el guanyador ha estat NM Racing Team (Nil Montserrat, Xavier Lloveras, Belen Garcia, David Martínez i Dani Martinez) amb 1.387 voltes. I, finalment, en karts de lloguer, la victòria ha estat per a Creatia Racing Team (Xavier Puigdelliura, David Solà, Jonathan Crespo i Jorge Suárez), amb 1.341 voltes.

A la prova hi han participat  23 equips amb un total de 133 pilots (cada equip tenia entre quatre i nou pilots). La categoria més concorreguda ha estat la dels karts de lloguer, amb 13 equips. A la resta, hi ha hagut set karts prototips de sèrie i tres de lliures. La prova ha estat coorganitzada per l’Escuderia Osona i el Circuit d’Osona, amb MM Sports, Màrqueting & Community Management.  

La sortida de les 24 Hores sempre és espectacular. Foto: Josep M. Montaner


Molt de públic en alguns estones de la cursa. Foto: Josep M. Montaner


Temps molt agradable, amb moltes estones de sol i una mica de fresca durant la nit. Molt ambient i força públic en algunes estones del dia, que ha seguit escrupolosament totes les mesures de seguretat per evitar el contagi de la Covid-19. 

La cursa ha estat molt emocionant, amb constants canvis de posició i algunes victòries que no s’han decidit fins a les hores finals. Marc Martínez, portaveu de l’empresa coorganitzadora es mostrava molt satisfet: “Ha estat una prova molt tranquil•la, sense cap incident destacable, amb molta igualtat, molt competitiva i on tots els participants han estat molt respectuosos entre ells”.

En prototips lliures, Intrepid Oficial Karting Barataria ha mantingut un ritme de cursa molt elevat i ha estat gairebé totes les 24 hores liderant la cursa. En les primeres 12 hores ha tingut un frec a frec amb l’equip KF & KM Drivers Pro EKR, però ja de ben entrada la matinada els  vencedors han marcat les diferències definitives que els hi han permès creuar la meta en primera posició.

Finalment, Kart Male Drivers EKR ha quedat segon, amb 1.392 voltes, a sis dels vencedors, i KF & KM Drivers Pro EKR, que s’ha enfonsat en el tram final de la cursa, tercer, amb 1.384.

Els grans dominadors de la categoria de prototips de sèrie han estat NM Racing Team, amb un equip que presentava un elenc de figures, amb pilots professionals guardonats en competicions nacionals i internacionals. Des de l’inici de la prova han marcat territori i fins i tot en alguns moments han arribat a superar algun prototip lliure. 


Els mecànics han treballat intensament. Foto: Josep M. Montaner

 

En aquesta categoria, la lluita s’ha restringit al segon lloc del podi, entre Debra Karting Team i NM Junior Team, que han arribat a les 21 hores de cursa amb les mateixes voltes. Després d’un final apassionant, els primers han aconseguit pujar al segon esglaó del podi, amb 1.372 voltes, a 15 del vencedor. NM Junior Team ha tancat amb 1.365 voltes. 

La cursa de karts de lloguer, puntuable per al prestigiós campionat del món Sodi World Series-SWS, ha estat molt disputada. Creatia Racing Team, dominador de l’Open de resistència d’enguany al Circuit d’Osona i tercer classificat en la general de la Sodi World Series, ha agafat la primera posició ja ben entrada la nit i, mica en mica, ha anat obrint forat amb els seus competidors. 

El podi s’ha venut molt car i l’han completat CraksRacing Team, amb una gran reacció a les hores finals, que ha conclòs amb 1.337 voltes, a només quatre de Creatia Racing Team. Creatia Endurant Racing Team s’ha classificat tercer, amb 1.326 voltes. 
 

L'equip ERT-SC Proto Karting, de matinada. Foto: Josep M. Oliver
 

Creatia Racing Team, guanyadors de la categoria de karts de lloguer. Foto: Josep M. Montaner


En aquesta categoria cal destacar el paper d’Equip Open, format per pilots locals, alguns dels quals molt joves, com Jan Salvans o Aleix Costa, que han donat la cara en tot moment i han aconseguit un meritori cinquè lloc, amb 1.325 voltes, empatats amb el quart classificat Montser Kart Team i a només una volta del podi.

Homenatge a Marc Aguilera

A principis d’agost ens va deixar amb només 21 anys Marc Aguilera, un gran amant del motor i la música. El jove patia una leucèmia des de feia temps.

L’organització ha decidit retre-li homenatge i per això la prova ha passat a dir-se 24 Hores MM Sports Circuit d'Osona Trofeu Marc Aguilera 2020.

El germà d’en Marc, l’Aleix, ha estat l’encarregat de donar la sortida de la cursa, i la seva promesa, l’Anna,  de baixar la bandera de quadres de l’arribada. Els seus pares, l’Ester i en Sergio, han donat els premis. 

Abans del lliurament de trofeus, hi ha hagut un sorteig entre els participants de material valorat en 2.000 euros. Entre els productes que s’han sortejat destaca un motor BRIGGS&STRATTON 420 i dos jocs de pneumàtics.

Consulteu totes les classificacions, finals i per hores, al PDE Racing
 

La família de Marc Aguilera, abans de començar la cursa. Foto: Josep M. Montaner