El nou Circuit d'Osona estarà operatiu abans de l'estiu
Actualitzat el 20/01/2019 14:22

La segona fase de les obres de remodelació del Circuit d’Osona, que inclou el traçat, començaran el març i finalitzaran en tres o quatre mesos. O sigui, que el circuit “estarà operatiu abans de l’estiu per poder-hi desenvolupar curses”, tal com ha assegurat Joan Panadès, president de l’Escuderia Osona, en el marc de la celebració del sopar de cloenda de temporada i de commemoració dels 50 anys de l’entitat (fotos: Josep M. Oliver).
 
La primera fase del projecte, que ha suposat una inversió de 450.000 euros, finalitzarà aquest mes de gener. Les obres han consistit en la preparació dels terrenys, l’adequació de les instal·lacions i la construcció dels desaigües.
 
La segona fase ja inclou el traçat del circuit, que tindrà una longitud de 1.226 metres i nou metres d’amplada. La recta principal farà 161 metres i 11 metres d’amplada. Els treballs tenen un pressupost de 500.000 euros.
 
En un tercera fase, que l’Escuderia Osona pretén enllaçar amb l’anterior, el projecte preveu la construcció del parc d’assistència, els boxes i el paddock, la torre de control, un edifici de serveis i un magatzem.
 
El finançament del projecte té el suport econòmic de l’Ajuntament de Vic, la Generalitat i la Diputació de Barcelona, a més dels fons propis de l’Escuderia Osona. Un cop consolidat, donarà ocupació a sis o set persones. 


El projecte està desenvolupat per l’empresa Reitec amb l’assessorament de pilots reconeguts, com Pedro Hiltbrand i Miquel Molina. Permetrà augmentar la seguretat i la competitivitat del circuit, i la celebració de curses internacionals. 
 
La reforma del Circuit d’Osona situarà les instal·lacions en un lloc privilegiat del panorama esportiu nacional, estatal i internacional. A més, significarà un dinamitzador de l’economia de la comarca, en àmbits com el turisme, la gastronomia, el comerç o de tots aquells sectors vinculats d’una manera o altre al món de motor.
 
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que ha assistit a l’acte, ha ratificat el compromís de la Generalitat amb l’equipament i ha destacat la implicació d’altres institucions: “El Circuit d’Osona serà una realitat perquè tots fem pinya”. I ha afegit: “La meca del motor català té molt a veure amb aquesta terra”.
 
Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha felicitat l’Escuderia Osona pels 50 anys i ha apuntat que l’Ajuntament estarà sempre al costat de l’entitat.