Orriols guanya el 2000 Viratges i fa doblet: campió absolut de ral·lis i Copa d'Asfalt
Actualitzat el 20/11/2017 13:43

L’ultima cita del campionat català, el ral·li 2000 Viratges es disputava aquest cap de setmana per terres properes a Manresa amb un total d’11 trams, estant encara en joc els títols de la Copa Catalunya de Ral·lis d’Asfalt i el Campionat de Catalunya de Ral·lis Absolut.
Albert Orriols, al costat del seu copilot Lluís Pujolar, en tenia prou amb un quart lloc de la general per coronar-se campió d’ambdós certàmens. Però lluny de prendre una actitud conservadora, el tàndem de l’Escuderia Osona va sortir al ral·li amb el seu habitual ritme, que els ha fet autèntics mereixedors de tots dos campionats, aconseguint no només la victòria a la prova, sinó tots els scratxs dels 11 trams. Per aquest motiu l’equip estava extremadament content i satisfet.

Orriols venia d’un enorme ensurt al Ral·li Osona, que malgrat no suposar danys físic remarcables per als tripulants, si va suposar la destrossa total de la seva muntura, l’Skoda Fabia R5. L’equip PCR Sport va treballar sense descans per muntar la nova carrosseria i deixar el cotxe a punt i perfecte en un breu espai de temps.

Orriols i el Fabia R5 s’han mostrat intractables aquest any, guanyant tots els ral·li d’asfalt en què han participat i la majoria de trams, començant pel Sant Julià i acabant per aquest 2000 Viratges.

El ral·li en si va agradar al pilot osonenc, tot i que al matí i a últimes hores de la nit havia alguns revolts amb humitats en què calia extremar la precaució. El veterà Joan Segú amb un Citroën C3 R3T no va arribar a inquietar Orriols, mantenint-lo a una diferència de temps que anava augmentant a mesura que passaven els trams.

L’Albert ens comentava en acabar la prova: “Per a nosaltres ha estat una temporada brillant i impecable, només hem tingut l’ensurt de l’Osona, que anant primers vàrem tenir el desafortunat accident. No sabíem el temps que ens suposaria la restauració de l’Skoda, ja que era una tasca francament descomunal, però hem demostrat que es podia. Hem pogut sortir a la resta de proves, guanyar trams i guanyar els dos campionats, el d’asfalt i l’absolut, de manera que no podem sentir-nos més que satisfets”. I afegia: “Volem agrair i brindar aquests títols a l’equip PCR Sport, als nostres espònsors, a les famílies, als mecànics, a tots els que ens han ajudat en aquests moments difícils, i com no, a tots els aficionats que ens han estat donant el seu suport“.